Lufthansa járattörlések a tavaszi menetrendben

A Lufthansa légitársaság bejelentette, hogy hajtómű problémák miatt több járatot törölni kényszerül a tavaszi menetrendjéből. A német dpa hírügynökség érdeklődésére a társaság pénteken adott tájékoztatást a járattörlésekről.

Érintett járatok és útvonalak

A járattörlések érintik többek között a Frankfurt-Kolozsvár és Frankfurt-Temesvár járatokat, amelyek március 1-től szűnnek meg. Emellett március 31-től a Frankfurt-Friedrichshafen és München-Leipzig belföldi német járatok, valamint az Innsbruck és Linz ausztriai célállomások is megszűnnek a menetrendből. Összesen heti 100 járatot szüntet meg a légitársaság.

A hajtómű problémák háttere

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója szerint a csoport 64 repülőgépét érinti a Pratt & Whitney gyártó hajtóműveinek problémája. A hajtóműveket világszerte visszahívták karbantartásra, mivel hibás fémport használtak a turbinakorongok és más alkatrészek gyártásához. A Lufthansa Technik, a társaság saját karbantartó érdekeltsége fogja átvizsgálni és javítani az érintett gépeket.

Utasokra gyakorolt hatások

A járattörlések jelentős kellemetlenségeket okozhatnak az utazóközönség számára. A Lufthansa arra törekszik, hogy alternatív útvonalakat és járatokat kínáljon az érintett utasoknak, és minimalizálja a fennakadásokat.

További információk

Az utasok a légitársaság weboldalán tájékozódhatnak a változásokról és a járattörlések részleteiről. A Lufthansa arra kéri az utasokat, hogy ellenőrizzék a járataik állapotát és lehetőség szerint időben keressek fel alternatív útvonalakat.